November 22, 2015 xmario

orange.ro

Steganografia este tehnica de a ascunde mesaje la vedere si se foloseste pentru a trimite mesaje cuiva fara ca altcineva sa banuiasca ce se afla in acel mesaj. Aceasta tehnica a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru a ascunde mesaje secrete in locuri unde nimeni nu s-ar gandi sa se uite. Tehnica a avansat, in era moderna utilizandu-se fisierele digitale ca locuri de ascundere pentru mesaje care nu trebuie descoperite. Astfel un mesaj secret poate fi incorporat intr-o fotografie sau intr-un fisier audio.
Aplicatia Concealment permite ascunderea unui mesaj intr-o fotografie. Fotografiile pot fi pastrate in biblioteca foto a aplicatiei. Destinatarul mesajului il va putea citi tot cu ajutorul aceleiasi aplicatii.
Hide It In este o aplicatie care permite ascunderea unei imagini luate cu camera dispozitivului mobil intr-o alta imagine aparent inofensiva din biblioteca proprie. Aceasta aplicatie ofera si functia de criptare cu parola, pentru a se asigura ca, chiar daca se suspecteaza prezenta unui mesaj secret, numai titularul parolei va fi capabil sa recupereze imaginea ascunsa.
Acoustic Picture Transmitter permite transmiterea imaginilor ascunse intr-o coloana sonora.
Alte aplicatii: SpyPix, Steg-O-Matic care ofera instrumente pentru a trimite mesajul ascuns in imagine prin e-mail, social media sau pe un blog public, Secret Tidings, Steganography+, etc.
Fiecare aplicatie in parte are functionalitatile ei, astfel ca ramane la latitudine fiecaruia de a descoperi ce i se potriveste, in functie de necesitati dar si in functie de dispozitivul mobil folosit.

ice_screenshot_20151122-112756