Februar 28, 2016 xmario

Recuva este un program cu ajutorul caruia se recupereaza fisierele sterse de pe hard disk, mai putin cele sterse cu ajutorul unui file shredder, care le sterge definitiv, fara posibilitatea de a mai fi recuperate. Recuva recupereaza fisiere sterse de pe hard disk si de pe memory card-uri insa nu poate recupera datele de pe discuri optice CD-uri sau DVD-uri.
Aplicatia se instaleaza si in limba romana, ceea ce o face relativ usor de folosit.
Procesul de recuperare al datelor pierdute este destul de simplu. In prima faza se alege tipul de fisier care se doreste a fi recuperat: audio, imagine, documente, etc.

ice_screenshot_20160228-124017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apoi se bifeaza locatia de unde au fost sterse fisierele, locatie care poate fi tot computerul, sau o locatie specifica, precum cosul de reciclare sau o anumita partitie a hard disk-ului.

ice_screenshot_20160228-124042

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La final, dupa analiza si scanare Recuva o sa afiseze fisierele gasite, intr-o noua fereastra, fisiere  care vor fi impartite in doua categorii. Cele marcate cu verde sunt fisiere recuperabile, iar cele marcate cu rosu au sanse mai mici de recuperare.
Fisierele recuperate vor trebui salvate pe o alta partitie decat cea pe care se aflau in momentul stergerii.
O conditie necesara pentru a se putea recupera datele pierdute, este ca pe discul pe care se aflau acestea sa nu se fi facut modificari precum copiere de fisiere noi, mutare de fisiere de pe alta partitie, etc. care sa fi afectat structura fisierului de recuperat. Deci Recuva functioneaza in cazul in care fisierele de recuperat nu au fost suprascrise. Recuva poate recupera de asemeni și fotografiile eliminate din aparatul de fotografiat digital sau muzică de pe playerele portabile MP3.
Recuva poate fi folosit si ca aplicatie portabila, rulata de pe un stick USB.