In afara motoarelor de cautare traditionale, folosite de majoritatea utilizatorilor de internet exista o serie de alternative de cautare mai mult sau mai putin cunoscute care in functie de rezultatele dorite pot fi uneori variante mai bune.
Una dintre ele este duckduckgo.com, un motor de cautare care ajuta la gasirea de informatii fara ca, la celalalt capat, sa se stie despre cel care cauta.
O alta varianta este KeoTag.com, care urmareste mai multe motoare de cautare pentru continut de ultima ora. Este un motor de cautare specific pentru tag-uri.
In cazul in care cautarea se refera la retelele sociale sau la blog-uri: scour.com, greplin.com. icerocket.com, blogpulse.com si ebuzzing labs.
Atunci cand se cauta informatii specializate, cel mai bine este sa se apeleze la un site care se ocupa doar cu asa ceva. Pentru imagini, de exemplu, doua alternative ar fi picsearch.com si tineye.com.
Pentru muzica si continut video mixturtle.com, songboxx.com, music-map.com, audiogalaxy.com, podscope.com sau blinkx.com.
Un motor de cautare interesant este ChaCha. Este un motor de cautare asistat de oameni. Cum? Atunci cand cel care cauta da un search, un guide cauta pentru el cele mai bune link-uri. In acelasi timp se poate discuta cu guide-ul pe chat pentru a stabili detaliat ceea ce se doreste de la cautarea pe site.