November 7, 2015 xmario

Spy-Shop.ro

Fred Cohen este considerat a fi inventatorul virusilor deoarece in urma cu 26 de ani acesta ar fi inventat primul virus de calculator. Student fiind la Universitatea Southern California, a aflat ca la alta universitate s-a creat un cal troian care iti permitea accesul in sistemul de operare al anumitor masini. Cohen a preluat ideea si a programat troianul sa se multiplice in alte programe. Inventatorul virusilor spune: “ Stateam in sala de clasa si mi-am dat seama ca daca troianul s-ar putea multiplica in alte programe atunci toate programele respective ar fi infectate, ca toti cei ce ar folosi acele programe de la alte terminale s-ar infecta la randul lor si asa mai departe“. Cohen a impartasit ideea sa doctorului Len Adleman, caruia i-a descris conceptul, facandu-i si o demonstratie pe computerul personal. Astfel primul virus de calculator a fost creat.
Ulterior cei doi s-au confruntat cu dilema de a avea sau nu obligatia de a face publica descoperirea.
„Daca anuntam oamenii ca virusii de calculator pot aparea, le-am fi dat posibilitatea sa se protejeze. In plus, am considerat ca in mod inevitabil virusii vor aparea indiferent daca descoperirea noastra va fi sau nu publicata. In cele din urma am decis sa publicam lucrarea noastra, fara sa explicam insa in detaliu modalitatea de creare a virusilor descoperita de Fred, astfel incat sa nu le dam idei amatorilor“, a spus Adleman.
La randul sau Fred Cohen a declarat: „Virusii ar fi aparut oricum, intr-un fel sau altul. Daca nu o faceam eu, ar fi facut-o altii. Problema era alta. Ori virusii apareau in urma unei cercetari academice, care sa contina si metode de a-i contracara, ori apareau inainte ca oamenii sa fie avertizati, caz in care ar fi fost mult mai rau“
Insa prin munca pe care a facut-o ulterior Cohen a dezvoltat si modalitati de a proteja computerele de amenintarile pe care le-a creat.
Mi-am petrecut urmatorii sase ani incercand sa gasesc metode de a proteja computerele de virusi si a intelege care sunt limitele pe care virusii le au“, a mai spus el.

download