Februar 17, 2016 xmario

Cum se poate face o copie dupa DVD original, pentru uzul personal? DVD care contine filme, muzica sau jocuri. Un backup in caz ca se strica dvd-ul. Se stie ca, copierea si distribuirea continutului comercial de orice natura este ilegala si se sanctioneaza conform legii. Insa copierea in scop strict personal si pe motivul unei copii de siguranta este permisa. Copierea unui DVD original cu orice fel de continut precum jocuri, muzica sau filme este un lucru destul de complicat deoarece aceste DVD-uri au diferite protectii pentru a nu putea fi copiate si redistribuite. Exista totusi softuri care permit acest lucru si asta destul de facil.
Un DVD original poate avea mai multe protectii cum ar fi:
– DVD region code: sunt codate in functie de zona geografica unde acestea sunt distribuite. Un DVD cumparat din U.S.A, nu poate fi redat in Romania spre exemplu,
– User operation prohibition: un mesaj de avertizare care notifica cu privire la drepturile de copyright,
– Digital Rights Management: o criptare ce impiedica copierea continutului si redarea lor pe alte dispozitive gen iPhone, iPad, etc.,
– Disney Fake: un sistem de protectie pentru copiere intalnit pe distributiile Universal, Paramount si Disney
Softul care ajuta la trecerea peste toate aceste protectii si permite realizarea unei imagini ISO dupa DVD-ul original avand optiunea ca mai apoi, tot cu acelasi soft sa se arda si imaginea ISO pe un DVD sau CD este: BDlot DVD ISO Master.

ice_screenshot_20160217-200501
copie dupa DVD original

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Este un program nu foarte complicat, facil de instalat dispnibil in limba engleza. Se prezinta in trei sectiuni: prima este realizarea imaginii ISO trecand peste barierele de protectie, a doua este arderea imaginii ISO pe un alt DVD iar a treia sectiune este montarea de discuri optice virtuale.
Important: duplicatele ralizate dupa DVD-uri originate pot fi folosite doar in scop strict personal, distribuirea sau comercializarea lor fiind ilegala.