November 15, 2015 xmario

Vodafone

Cautarea pe motorul Google este foarte simpla, insa pentru a se obtine rezultate cat mai relevante atunci cand se efectueaza cautari, Google pune la dispozitia utilizatorilor o serie de unelte. Fiind cel mai popular motor de cautare de pe internet, Google ofera eficienta si posibilitati extinse pentru ca rezultatele obtinute sa fie cat mai aproape de ceea ce se doreste. Mai jos sunt prezentati mai multi operatori care ajuta la obtinerea de rezultate cat mai exacte.
Operatorul site ajuta la cautarea tuturor articolelor care contin un anumit cuvant de pe un website. Asfel, se cauta pe site-ul Clubro.info toate articolele care contin cuvantul intrrnet. Cuvinte cheie pentru cautare sunt: site:clubro.info internet (intre site, doua puncte si clubro.info nu trebue sa existe spatii ).

ice_screenshot_20151115-105601

Operatorul „“ ( ghilimele ) se foloseste atunci cand se vrea regasirea in rezultatele cautarii a unui text exact asa cum a fost introdus in casuta de cautare si nu doar cuvinte izolate. De exemplu „test de viteza a internetului“ va returna paginile care contin aceasta propozitie.

ice_screenshot_20151115-111150

Operatorul + (plus ) va ordona rezultatele cautarii dupa numarul aparitiilor cuvantului sau textului introdus in casuta de cautare.

ice_screenshot_20151115-112246

Operatorul * ( asterisc ) inlocuieste orice cuvant. Operatorul | (sau logic ) se foloseste pentru a returna paginile care contin prima secventa de text sau cea de-a doua.

orange.ro

Operatorul link va returna toate site-urile care contin hiperlink-uri catre adresa specificata. Operatorul numrange restrictioneaza rezultatele cautarii la documentele care contin numere dintr-o plaja de valori precizata.

ice_screenshot_20151115-114548

Operatorul intitle restrictioneaza rezultatele cautarii la acele documente sau articole care contin în titlu cuvantul specificat. Allintitle va returna articolele care contin in titlu toate cuvintele specificate.
Inurl restrictioneaza rezultatele cautarii la site-urile care contin în URL cuvantul cheie specificat, pe cand allinurl va returna site-urile care contin in URL toate cuvintele specificate in caseta de cautare.
Operatorul filetype returneaza numai documentele care au extensia specificata. Se presupune ca se cauta date referitoare la o anumita categorie, centralizate in documente de tip Excel sau documente de tip .pdf: filetype:xls autoturisme sau filetype:pdf telefoane mobile.

ice_screenshot_20151115-120418

ice_screenshot_20151115-120559