Februar 15, 2016 xmario

CCleaner este un program foarte util în întretinerea curentă a PC-ului. Majoritatea optiunilor oferite de aceasta aplicatie pot fi descoperite si in Control Panel, insa CCleaner le grupeaza intr-o interfata intuitiva si usor de configurat.
Optiunile Cleaner si Registry spre exemplu sunt utilizate pentru a nu lasa fisiere nefolositoare sa incarce sistemul. Sau, ori de cate ori exista dificultati la pornirea sistemului, din Unelte>Start se pot gestiona programele care pornesc odata cu calculatorul.
Functionalitatile oferita de CCleaner sunt grupate în 4 arii distincte:

ice_screenshot_20160215-211248

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima este Cleaner care ofera posibilitatea de a sterge fisierele temporare acumulate în sistem de-a lungul timpului. Aceasta optiune este impartita in partea de windows si partea de aplicatii, utilizatorul putand selecta ceea ce se vrea sa fie sters sau pastrat.
Urmatoarea arie o reprezinta Registry. Din acest meniu, CCleaner analizeaza erorile sau disfunctionalitatile de orice fel ale registrilor, pe care programul incearca sa le si corecteze. Programul ofera optiunea de backup a registrilor in varianta originala.
A treia parte a meniului o reprezinta Uneltele. Aici se gasesc mai multe instrumente:
– Dezinstaleaza, care evident dezinstaleaza programe
– Startup, de unde se pot elimina sau doar dezafecta temporar programele ce ruleaza la pornirea sistemului de operare sau a browser-ului.
– Restabilire sistem permite stergerea datelor create de system restore, evident cu exceptia ultimului
– Disk Analyzer scaneaza computerul pentru a gasi ce fel de fisiere ocupa spatiul pe disc
– Duplicate Finder gaseste fisierele dublate pentru a putea fi sterse
– Curatare hard permite stergerea spatiului de pe o partitie, fie integral sau doar spatiul gol, de 1, 3, 7 sau 35 de ori. Datorita faptului ca atunci cand se sterge ceva de pe hard-disk, informatia nu este stearsa fizic, spatiul respectiv fiind doar realocat pentru reinscriptionare, aceasta optiune permite stergerea definitiva a fisierelor scrise pe disc.
In final, din meniul Optiuni se pot modifica diversi parametrii, pentru o functionare corespunzatoare nevoilor fiecaruia.