November 8, 2015 xmario

icons-847266_640Indiferent cat de bun e routerul, conexiunea prin WiFi nu o sa patrunda pana in cel mai indepartat colt al casei. Din fericire, exista tot felul de solutii pentru a mari raza de actiune.
Cand vine vorba de o conexiune buna la Internet prin intermediul WiFi, bineinteles ca este indicata alegerea unui router bun, daca nu cel mai bun. Important este ca lista de specificatii a dispozitivului ales sa specifice ca semnalul o sa ajunga pe o raza cat mai mare.
Dar daca un router nu este suficient, producatorii ofera si alte gadgeturi care prelungesc semnalul pana acolo unde este nevoie.
In primul rand cresterea acoperirii retelei WiFi poate fi facuta prin upgrade. Pentru a putea folosi routerul la capacitate maximă este nevoie de o conexiune la Internet de mare viteză (Gigabit), dar si de dispozitive cu placa wireless în noile standarde. Cand se trece la un router mai bun, trebuie luate in calcul viteze de transfer mari. Trebuie sa poata lucra în benzile de frecvență 2,4GHz și 5GHz.
O solutie pentru cresterea ariei de acoperire si a calitatii semnalului WiFi este inlocuirea antenelor routerului cu o antena omnidirectionala. Aceasta antena capteaza si transmite semnal in toate directiile, asigurand o acoperire circulara.
Un repetor de semnal este una din solutiile pentru a creste acoperirea retelei WiFi. Dispozitivele de acest tip sunt usor de instalat si ajuta la propagarea semnalului wireless primit. Cele care se conectează la priza, pentru rezultate optime, se pozitioneaza in cel mai indepartat punct posibil fata de router, astfel incat semnalul obtinut sa fie unul bun. Cele mobile, sub forma USB, maresc semnalul pentru laptop, tableta, etc. Insa pentru o utilizare la capacitate optima a repetoarelor , acesta trebuie sa aiba aceeasi rata de transfer ca si routerul.
Acoperirea se poate mari, de asemenea si cu un adaptor powerline . Adaptoarele powerline cu modul WiFi ajuta la extinderea Internetului folosind reteaua de electricitate. Reteaua se poate extinde nelimitat, oriunde exista disponibila o priza, cu fiecare nou adaptor adaugat, fara a necesita cabluri. Având modului WiFi încorporat, fiecare adaptor creeaza un hotspot WiFi pentru conectarea tuturor dispozitivelor la reteaua wireless.