octombrie 15, 2015 xmario

Interlink.ro

Cum deblochezi un Android fara sa cunosti codul PIN sau desenul de deblocare?
Oricine are un cod de securitate pe telefon pentru a preveni accesul altor persoane la fotografii, contacte, mesaje, email-uri si alte informatii . Se poate intampla ca acest cod sa nu va lase nici pe voi sa va accesati meniul dispozitivului. Motivul: l-ati uitat. Important este să existe o metoda prin care sa puteti trece de el, pentru a va putea folosi din nou telefonul. Asa numitul Pattern Lock sau blocare printr-un model desenat cu degetul pe ecran reprezinta o solutie de securitate destul de eficienta, mai ales daca este destul de complex. Daca l-ati uitat insa, exista cativa pasi pe care ii puteti urma pentru a redobandi accesul la datele stocate pe aparat. Astfel, introduceti gresit de cel puţin cinci ori un desen de deblocare format din minim patru puncte. Dupa cele cinci tentative pe ecran va aparea un mesaj care va va avertiza ca trebuie să asteptati 30 de secunde pentru a incerca din nou. De asemenea, dupa ce veti apasa Ok pe respectivul mesaj, in coltul din dreapta jos veti avea doua optiuni suplimentare ,,Forgot Pattern” si ,,Backup PIN”. Le puteti folosi pe acestea pentru a va accesa Android-ul.
Avand în vedere ca, atunci cand ati definit desenul de deblocare, ati introdus si un PIN ca o masura suplimentara de protectie, despre acela este vorba acum. In momentul in care il veti introduce pe ecran, veti fi automat directionati la pagina Screen Unlock Settings din meniul de configurare al telefonului pentru a defini un alt Pattern Lock. Tot de aici, puteti activa sau dezactiva alta masura de securitate.
In cazul în care ati introdus desenul de deblocare gresit de cinci ori si nu mai stiti nici codul de securitate, în partea de jos a ecranului faceti un tap pe Forgot Pattern sau dupa caz Forgot Password. La acest punct, pe ecran, va aparea un ecran de autentificare in care trebuie sa introduceti adresa de email pe care ati folosit-o la configurarea aparatului si parola aferenta accesarii acesteia. Daca datele introduse au fost corecte, pe ecran va fi afisata pagina de configurare a unei noi metode securizare a dispozitivului. In cazul în care nu va cunoasteti parola contului folosit la configurarea telefonului, apelati la un computer, un smartphone sau o tableta si încercati sa v-o recuperati folosind instructiunile ce va sunt afisate.
Merita sa aveti în vedere si aceasta varianta: sunt disponibile multe aplicatii gratuite care te învata cum sa deblochezi un smartphone si chiar executa această actiune. Problema este ca majoritatea necesita drepturi de root pe aparat si nu multi dintre voi v-ati rootat telefonul sau tableta.
Alta alternativa ar fi sa va deblocati telefonul folosind o aplicatie terta, contra cost. Dar trebuie avut in vedere ca aplicatia sa fie compatibila cu telefonul vostru.
Daca orice solutie a esuat, e bine să stiti că puteti face ceva pentru a va mai putea folosi dispozitivul, chiar daca veti pierde toate informatiile stocate pe el. Nu si fisierele stocate pe cardul de memorie sau cele sincronizate cu contul Google. Este vorba de aducerea telefonului la setarile din fabrica, procedura care poate fi realizata din meniul telefonului. Dar nu aveti acces la meniu. Exista alternativa pornirii aparatului în Recovery Mode pentru executarea aceluiasi scenariu. Accesarea Recovery Mode implica folosirea unei combinatii dintre butoanele de volume, power şi home. Aceasta combinatie variaza de la dispozitiv la dispozitiv.
Majoritatea combinatiilor de taste trebuie sa le executati cand pe ecran este afisat logo-ul producatorului, imediat după ce ati apăsat pe butonul Power pentru a-l porni. Daca ati executat comanda bine, telefonul va reporni din nou în maxim 5 secunde si pe ecran veti vedea un meniu simplist format din cateva linii de text prin care puteti naviga folosind butoanele pentru ajustarea volumului. În aceasta situatie, pe noi ne intereseaza Wipe Data / Factory Reset. Mutati cursorul pana la pozitia sa şi apasati pe Power. Confirmati alegerea si asteptati 5-10 minute. La finalizarea procesului, gadgetul va reporni si va trebui din nou sa parcurgeti configurarea initiala, sa va introduceti adresa de email, contul de Google si celelalte informati. E ca si cum v-ati cumparat un telefon nou.