November 1, 2015 xmario

Vodafone

Intretinerea Windows. Intretinerea sistemului de operare este foarte importanta pentru buna functionare a calculatorului. Daca ati folosit Windows pentru un timp, registrii Windows adica baza de date pentru toate setarile sistemului sunt incarcati cu informatie care nu mai este de actualitate. Daca scapa de aceste informatii inutile, Windows-ul se va misca mai repede. Utilitarul CCleaner curata acest surplus de informatie in deplina siguranta. De asemenea CCleaner va sterge si fisierele temporare ramase in urma instalarii si stergerii de programe, precum si in urma navigarii pe Internet.
Un alt aspect important este activarea Windows Firewall, care ne va scuti de multe neplaceri. De asemenea este recomandata instalarea unui antivirus.
Incepand cu Windows Vista, sistemul de operare include utilitarul Windows Defender, care contribuie la protejarea calculatorului de software rau intentionat. Insa Windows Defender ofera o protectie minimalista a sistemului de operare de pe PC. De aceea un program antispyware este binevenit. Exista aplicatii precum Kaspersky, AvastAntivirus, etc. care pe langa antivirus ofera si functionalitatea de a detecta programele spyware.
Hard disk-ul, o componenta importanta a PC-ului are nevoie de atentie. Cu cat sunt salvate mai multe fisiere pe hard disk, cu atat creste fragmentarea, ceea ce aduce o scadere a vitezei de accesare a informatiilor. De aceea o buna ordonare a fisierelor pe disc va aduce un spor de viteza pentru calculator. JKDefrag este un utilitar care rezolva aceasta problema.
Dezinstalarea programelor inutile este de asemenea necesara pentru optimizarea sistemului. Cu cat mai putine cu atat mai bine, fie ca este vorba de programe demo preinstalate, fie programe instalate, testate si uitate pe calculator. Revouninstaller va ajuta la dezinstalarea oricaror programe, iar pentru soft preinstalat exista PC Decrapifier.
O buna metoda de a tine Windows in forma, care trebuie adaugata este instalarea pachetelor de actualizare oferite de Microsoft prin Microsoft Update. Ca o concluzie, intretinerea Windows face ca utilizarea calculatorului sa decurga fara probleme pe partea de soft si important, fara surprize costisitoare.