November 26, 2015 xmario

Vola.ro

IObit Uninstaller. Sistemul de operare Windows beneficiaza de propriul utilitar pentru dezinstalarea programelor. Acesta opreste functionarea unui program nedorit, dar nu curata urmele lasate de acesta în sistem. Aceste urme, care pot fi chei de registrii invalide, fisiere, foldere, prin prezenta lor, reduc considerabil viteza de raspuns a sistemului de operare. De aceea este recomandata folosirea uni program special de dezinstalare capabil sa stearga toate urmele ramase. Chiar asta face IObit Uninstaller.
Interfata programului este simpla, intuitiva, accesibila oricui. IObit Uninstaller este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows.
Cand se acceseaza IObit Uninstaller se afiseaza in primul rand o lista cu programele instalate, respectiv toate programele in ordine alfabetica. Urmatoarea lista arata programele cel mai nou instalate apoi urmeaza afisarea cu cele care ocupa un spatiu mai mare pe hard-disk. In urmatoarea sunt afisate cele mai rar folosite.
O alta categorie este cea a toolbar-urilor, care de multe ori se instaleaza fara acordul utilizatorului, sau din neatentie. De asemenea se regasesc si plugin-urile continute de browserele instalate in calculator, plugin-uri care sunt detectate ca si programe de sine statatoare.

buzzle.ro

Pentru a dezinstala un program sau toolbar , se selecteaza din lista respectiva, apoi se acceseaza butonul verde Sterge/Dezinstaleaza. La intrebarea daca intr-adevar se doreste acest lucru, se confirma, apoi urmeaza click pe butonul Scaneaza Profund. Se lasa bifata optiunea Avansat, pentru a avea acces complet la stergerea tuturor intrarilor in registru, a programului în cauza.
Dupa scanarea sistemului, IObit Uninstaller va afisa o lista cu cheile de registru ale programului dezinstalat, urmand sa se selecteze ceea ce se doreste a fi dezinstalat. Trebuie efectuata o stergere selectiva in cazul in care mai multe programe au intrari comune in registru si in locatia de intrare, programe care apartin aceluiasi dezvoltator.
IObit Uninstaller ofera, de asemenea, optiunea de a dezinstala mai multe programe simultan. Acest lucru se poate face accesand butonul Dezinstaleaza Lotul, urmand a fi bifate programele care vor fi dezinstalate la pachet. Optiunea Dezinstaleaza Fortat, ofera posibilitatea de a dezinstala fortat un program, in cazul in care acesta nu este prezent în lista cu programe. O alta optiune foarte utila este Restaureaza, care poate fi de folos in cazul in care au fost sterse si alte chei de registrii, decat cele necesare.
La capitolul Utilitati, IObit Uninstaller ofera un istoric al dezinstalarilor efectuate si de asemenea o optiune foarte utila si anume aceea de a elimina definitiv fisierele sterse. Aceasta se face prin intermediul Tocatorului de Fisiere.