Februar 29, 2016 xmario

MSinfo32 este cea mai eficienta metoda pentru a se gasi informatiile despre calculator, despre sistemul de operare sau despre perifericele conectate la calculator. Fie ca este vorba de necesitatea de a verifica starea calculatorului, pentru rezolvarea eventualelor probleme sau de a afla detalii legate de hardware sau software, de a vizualiza caracteristicile unei componente a calculatorului in vederea unui upgrade, accesarea programului MSinfo32 este o cale facila de a afla informatiile cautate.
Calculatorul este format dintr-o multitudine de componente fiecare avand propriile specificatii tehnice, hardware si software, care variaza de la un produs la altul in functie de diferiti factori: producator, configuratie, etc. Sistemul de operare, pe langa faptul ca se bazeaza pe caracteristicile componentelor pentru a le gestiona, vine la randul lui cu alte specificatii. O consecinta a acestei complexitati de informatii este ca exista foarte multe detalii legate atat de sistemul in sine cat si de starea lui la un moment dat, despre modul in care acesta functioneaza.
MSinfo32 aplicatia de sistem incorporata in toate versiunile de Windows ofera toate detaliile despre hardware si software, cat si cele legate de activitatea interna a sistemului de operare.
Modalitatea de accesare rapida a aplicatiei este prin combinarea tastelor Windows si R (Windows+R) si introducerea comenzii msinfo32, dupa care se apasa tasta Enter sau click pe OK.

ice_screenshot_20160229-194323

 

 

 

 

 

Rezultatul este aparitia ferestrei System Information, in care va fi afisat un sumar al celor mai importante informatii legate despre calculator, cu posibilitatea ca utilizatorul sa poate vedea multe alte detalii legate de tot ce tine de calculator, sistem de operare, periferice, etc.

ice_screenshot_20160229-194510

Exemple de informatii despre sistem care pot fi aflate cu ajutorul programului MSinfo32: versiunea Windows-ului si alte detalii despre acesta, numele BIOS-ului, data de instalare, numele calculatorului, numele utilizatorului si alte elemente de identificare, marca procesorului sau procesoarelor (CPU), frecventa si alte caracteristici tehnice ale acestora, memorie RAM instalata, etc. De asemenea se afiseaza informatii despre ce software este instalat in sistem, drivere, servicii, si aplicatii, si modul cum acestea functioneaza si ruleaza in sistemul de operare, precum si multe alte informatii.
Programul MSinfo32 se acceseaza sub acelasi nume atat pe sistemele de operare Windows pe 32 cat si pe cele de 64 de biti scopul acestuia fiind afisarea de informatii legate de calculator, din toate aspectele posibile.