Oktober 16, 2015 xmario

Cum se poate afla parola WiFi pentru orice retea la care a fost conectat un laptop sau un PC voi explica in cele ce urmeaza. Probabil oricine s-a conectat odata la o retea wifi cu PC-ul sau cu alte dispozitive si din diferite motive a uitat parola. Sau poate se vrea transferarea in telefon, a retelelor WiFi memorate pe un laptop. Pentru aflarea parolelor de la retelele WiFi la care a fost conectat dispozitivul, exista o metoda foarte simpla, si anume folosind comanda Netshell: „netsh”. Prin intermediul CMD (command promt) în cateva minute se pot afla parolele tuturor retelelor la care au fost conectate dispozitivele.
Deci se procedeaza in falul urmator:
Se deschide Command Promt-ul:

wireless1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aici se tasteaza comanda pentru gasirea retelelor: netsh wlan show profile.
In acest moment se afisaza lista cu retelele memorate.

 

wireless2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum trebuie aleasa reteaua pentru care se vrea aflarea parolei. Comanda care trebuie tastata pentru aflarea parolei unei retele memorate este: netsh wlan show profile numele retelei key=clear. Se vede ca aceasta comanda include numele retelei selectate, precum si key=clear.
In cele ce urmeaza, in zona „Security settings”, in dreptul „Key content” se va afisa parola wifi pentru reteaua selectata. Se poate face operatiunea de mai sus pentru toate retelele memorate. Trebuie schimbat doar numele retelei.

wireless3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu este complicat. Faptul de a afla parola WiFi nu necesita cunostinte prea multe despre calculatoare. Poate fi facuta de catre oricine fara prea mari batai de cap, dupa cum s-a vazut.