November 21, 2015 xmario

Spy-Shop.ro

Startup Delayer este o aplicatie ce permite amanarea lansarii programelor ce pornesc odata cu calculatorul. Programele configurate sa ruleze odata cu Windows reprezinta una din cauzele pornirii greoaie si blocarii calculatorului.
Startup Delayer permite, in functie de solicitarea procesorului, prioritatea tuturor programelor ce pornesc odată cu sistemul. Astfel, utilizatorul va decide ce program vrea sa porneasca prima data si cat timp este dispus sa astepte dupa celelalte.
Sistemele de operare Windows dispun de aplicatia System Configuration care permite doar dezactivarea pornirii automate a programelor, nu si intarzierea acestora, motiv pentru care trebuie apelat la alte solutii, precum Startup Delayer. O alta solutie ar fi dezactivarea programelor ce pornesc odata cu Wndows si atunci cand este nevoie de ele pornirea manuala. Dar pe langa programele cu care se lucreaza dupa pornirea calculatorului, exista aplicatii necesare utilizarii acestuia, aplicatii care trebuie neaparat rulate si fara de care nu am putea beneficia de anumite caracteristici specifice precum taste functionale, etc. De asemenea sunt programele folosite foarte des de catre utilizatorul calculatorului care daca ar porni in acelasi timp ar crea intarzieri in ciuda configuratiei bune hardware.
Dupa instalarea Startup Delayer se va evalua in functie de necasitati, importanta pornirii automate a programelor listate la Normal Startup. In aceasta lista exista programe folosite suficient de rar incat sa nu fie necesara pornirea lor odata cu sistemul. Programele folosite cel mult o singura data pe zi sau poate si mai rar ar trebui impiedicate sa porneasca automat. Pornind automat, aceste programe ingreuneaza startul calculatorului, determina blocarea temporara a sistemului care nu mai raspunde la nici o comanda, rezultand supraincarcarea procesorului si consum mai mare de energie.
Pentru a folosi programele eliminate din lista este necesara efectuarea dublului click pe iconita acestora.
Restul programelor, care trebuie sa ruleze la pornirea sistemului, vor fi constranse sa porneasca succesiv in functie de importanta avuta.
Programele esentiale necesare anumitor caracteristici ale calculatorului sunt primele care vor porni, apoi progresiv, la intervale de 5 procente vor porni celelalte, de indata ce procesorul si HDD-ul vor fi solicitate mai putin.

ice_screenshot_20151121-114621
Astfel in Startup Delayer se face click pe programul a carui prioritate se doreste setata si se introduc valorile dorite in ambele casute, valori care nu este neaparat sa coincida. Setatrea valorilor ramane la aprecierea utilizatorului. Valoarea introdusa in casute reprezinta procentajul neutilizat al procesorului si HDD-ului. Cu cat se doreste ca programul selectat sa porneasca mai rapid, cu atat valorle vor trebui sa fie mai mici.
De asemanea nu trebuie setate aceleasi valori pentru toate programele, deoarece se urmareste rularea succesiva a acestora.