Januar 18, 2016 xmario

TightVNC este o aplicatie gratuita de control de la distanta al computerului. Software-ul este foarte apreciat datorita faptului ca este usor de folosit si datorita faptului ca este gratis. Soft-ul este compus din doua aplicatii. Prima aplicatie este TightVNC Server si trebuie lansat in pc-ul controlat, iar a doua aplicatie este TightVNC Viewer si se lanseaza pe computerul celui care controleaza. Avand o interfata simpla si intuitiva prin intermediul acestui program se poate oferi asistenta la distanta, un lucru foarte util. Practic, pe monitorul calculatorului care controleaza se poate vizualiza tot ce este pe ecranul calculatorului controlat. Acest lucru se face prin intermediul unui program client sau folosind un browser web.
Pentru a comanda pc-ul cuiva trebuie doar introdus ip-ul computerului care se vrea controlat, dupa care se introduce parola de protectie de pe serverul TightVNC, pe care si-o pune cel al carui computer urmeaza sa fie controlat.
Ambele componente ale programului atat TightVNC Server cat si Viewer  se instaleaza in acelasi timp, dar vor fi lansate numai atunci cand este nevoie de ele, fie pe rind fie simultan. La instalare exista optiunea de a instala TightVNC ca service in Windows la fiecare pornire a pc-ului. Acesata optiune garanteaza faptul ca se poate avea acces la un computer oricind acesta este pornit si are conexiune la net. Bineinteles asta nu inseamna ca o sa aiba oricine acces. Sunt citeva optiuni de securitate care impiedica strecurarea unor persoane rau intentionate pe server.
Programul este foarte usor de folosit si nu are restrictii fiind o aplicatie free 100%. Softul nu are limitari datorita faptului ca nu este o aplicatie comerciala si nici o versiune a vreuneia.
TightVNC face si transfer de fisiere, interfata managerului de fisiere fiind asemanatoare cu cea de la total commander.
Softul nu consuma multe resurse de sistem de asemenea nu ocupa mult spatiu pe hard-disk.